Barack Obama a onorat sambata o promisiune facuta sotiei sale Michelle in campania din 2008, ducand-o la un spectacol pe Broadway, relateaza AFP.
Cuplul Obama s-a dus la New York cu un mic avion militar - numit cu aceasta ocazie Air Force One - pentru o cina in cartierul West Village si o seara la teatru, arata NewsIn.

Republicanii au profitat de ocazie si l-au acuzat pe Obama ca se distreaza pe banii contribuabililor.

"In timp ce presedintele Obama se pregateste sa se duca in cartierul teatrelor la bordul Air Force One, pentru a asista la un spectacol pe Broadway, GM se pregateste sa-si depuna bilantul, iar familii din intreaga America lupta pentru a reusi sa plateasca facturile", a spus Comitetul national republican.

"Imi duc sotia la New York pentru ca in campanie i-am promis ca vom asista la un spectacol pe Broadway cand totul se va termina", a replicat Obama.

Casa Alba nu a comunicat deocamdata costul acestei escapade. Liderii americani nu folosesc niciodata cursele aeriene comerciale, din cauza dispozitivului de securitate important care este obligatoriu.

Dupa aterizarea la New York, Barack si Michelle Obama s-au imbarcat intr-un alt elicopter cu destinatia Manhattan, apoi s-au dus la restaurantul Blue Hill si la teatrul Belasco, unde s-a pus in scena piesa lui August Wilson "Joe Turner's Come And Gone".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.