Mai mult de o treime dintre rusi, adica 36% dintre respondenti, se tem sa nu-si piarda locul de munca, potrivit unui sondaj al centrului independent Levada, efectuat la sfarsitul lunii aprilie si publicat astazi, relateaza AFP

Potrivit sondajului, 28% dintre respondenti spun ca "exista posibilitatea sa fie disponibilizati in curand, iar 8% cred ca "aceasta posibilitate este foarte reala".

55% spun totusi ca "este putin probabil", potrivit sondajului efectuat intre 24 si 27 aprilie pe un esantion de 1.600 de persoane din 46 regiuni ale tarii.

Un sfert dintre respondenti spun ca "societatile la care lucreaza au facut disponibilizari in masa in ultimele trei luni", iar pentru 29% dintre rusi "exista o amenintare importanta cu demiterea".

Aproape trei rusi din patru au spus ca numarul somerilor va creste in urmatorul an. Numarul somerilor din Rusia era de 7,7 milioane la sfarsitul lunii aprilie, adica 10,2% din populatia activa, potrivit cifrelor oficiale anuntate la 22 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.