Rusia a luat masuri preventive de securitate, inclusiv militare, dupa ce Phenianul a testat o bomba atomica, a declarat un oficial guvernamental rus sub acoperirea anonimatului, precizand ca acestea sunt necesare in cazul izbucnirii unui razboi nuclear in Peninsula Coreeana.

Potrivit aceleiasi surse, masurile nu includ miscari de trupe, potrivit Interfax.

'Incapatanarea' Coreei de Nord: Ne paste un razboi nuclear?

Un alt oficial rus, citat de ITAR-TASS, a subliniat ca "razboiul nervilor" legat de Coreea de Nord nu ar trebui sa degenereze intr-o confruntare militara, o referire clara la decizia Phenianului de a se retrage dintr-un acord de armistitiu.

"Presupunem ca (...) este in curs un razboi al nervilor, dar nu va duce la un razboi" adevarat, a declarat oficialul din Ministerul de Externe. "Este nevoie de retinere", a adaugat el, transmite Reuters, potrivit NewsIn.

Ministerul de Externe rus foloseste adesea surse sub acoperirea anonimatului citate de agentiile de presa oficiale pentru a-si prezenta pozitia in dosare delicate.

Coreea de Nord a raspuns condamnarii internationala fata de testul nuclear anuntand ca nu mai este legata de armistitiul semnat cu Seulul dupa razboiul din 1950-1953.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a condamnat testul Coreei de Nord, dar diplomatia rusa a avertizat in legatura cu o decizie pripita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.