Sezonul uraganelor din Atlanticul de Nord, care incepe in iunie, ar putea aduce intre patru si sapte uragane, dintre care maximum trei vor fi majore, a anuntat Agentia americana pentru studierea oceanelor si atmosferei.

Intr-un raport prezentat la Washington, agentia a apus ca este foarte probabil ca sezonul uraganelor, care se incheie in noiembrie, sa aiba intre 9 si 14 furtuni tropicale, dintre care jumatate s-ar putea transforma in uragane, relateaza NewsIn.

Cel mai probabil este ca sezonul uraganelor se va situa la un nivel apropiat de normal, cu 11 furtuni tropicale si sase uragane, dintre care doua majore, de categoria 3,4 sau 5 pe scara Saffir-Simpson, care are cinci trepte.

"Astazi, mai mult de 35 milioane de americani traiesc in zonele cele mai amenintate de uragane", a spus secretarul american pentru comert, Gary Locke.

Sezonul 2008 al uraganelor a fost unul dintre cele mai active din ultimii 60 de ani, cu 16 furtuni tropicale, opt uragane, dintre care cinci majore, care au provocat numeroase victime, in special in Haiti, Cuba si SUA. Pentru prima data, sase uragane- Dolly Eduard, Fay, Gustav, Hanna si Ike - au intrat pe teritoriul american in mod consecutiv si un numar-record de uragane majore - Gustav, Ike si Paloma - au lovit Cuba.

Prima furtuna tropicala a sezonului va fi numita Ana, urmand Bill, Claudette si Danny.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.