Vaticanul va populariza si in mediul electronic mesajele Papei Benedict al XVI-lea, odata cu lansare unor aplicatii pentru Facebook si iPhone, cu ocazia celebrarii, pe 24 mai, a Zilei Mondiale a Comunicarii, informeaza presa britanica.
Astfel, aplicatia The Pope Meets You on Facebook (Papa se intalneste cu tine pe Facebook) faciliteaza trimiterea de felicitari virtuale cu Papa Benedict al XVI-lea, impreuna cu fragmente din discursurile sale, relateaza NewsIn.

De asemenea, doritorii vor putea primi, prin intermediul iPhone-ului, stiri si relatari audio-video referitoare la activitatile Vaticanului si ale Papei, in opt limbi diferite.

"Papa ne invita sa promovam un dialog cultural, de respect si prietenie, in special in randul tinerilor", a declarat un reprezentant al Consiliului Pontifical pentru Comunicatii Sociale, arhiepiscopul Claudio Celli.

Toate aceste initiative fac parte dintr-un proiect mai amplu, care include si lansarea noului site al Vaticanului, www.pope2you.net.

In decursul acestui an, reprezentantii Bisericii Catolice au mai lansat un canal pe YouTube, unde sunt prezentate videoclipuri cu Papa, si o aplicatie pentru iPhone, iBreviary, care faciliteaza accesul credinciosilor la textele sfinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.