Fostul presedinte american Bill Clinton va fi numit emisar al ONU pentru Haiti, a anuntat luni un responsabil al Natiunilor Unite, relateaza AFP.
Responsabilul care a confirmat informatia din Miami Herald a adaugat ca anuntul oficial va fi facut astazi, la sediul ONU din New York. Potrivit acestuia, este vorba despre infiintarea unui post pentru Bill Clinton, care incearca sa atraga atentia lumii asupra Haiti, tara cea mai saraca de pe continentul american, devastata de uragane anul trecut, relateaza NewsIn.

"Este o onoare sa accept oferta secretarului general al ONU de a deveni emisar special pentru Haiti", a spus Clinton.

"Catastrofele natrurale de anul trecut au luat multe vieti, dar guvernul si populatia din Haiti vor si au capacitatea de a reconstrui mai bine, nu numai acoperind pagubele, ci si punand bazele unei dezvoltari durabile", a explicat acesta.

In martie, Ban Ki-moon si Clinton s-au dus impreuna in Haiti si au cerut comunitatii internationale sa continue sa ajute aceasta tara.

In aprilie, participantii la o conferinta a donatorilor au acceptat sa ofere 324 milioane de dolari pentru Haiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.