Vicepresedintele american, Joe Biden, incepe astazi un turneu diplomatic in Balcani, in incercarea de a relansa relatiile americane cu Belgradul, tensionate de independenta Kosovo.
Potrivit unui oficial de la Washington, Joe Biden va reafirma promisiunea presedintelui Barack Obama privind mentinerea angajamentului american in aceasta regiune unde Statele Unite s-au implicat masiv in anii ‘90 pentru a pune capat conflictelor din fosta Iugoslavie. Joe Biden va fi oficialul american cu cel mai inalt rang care efectueaza o vizita oficiala in regiune dupa deplasarea fostului presedinte Jimmy Carter, in iunie 1980. Insotit de Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa si Securitate Comuna, Javier Solana, vicepresedintele american merge astazi in Bosnia-Hertegovina maine in Serbia si joi in Kosovo, au precizat consilierii sai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.