Daniel Carasso, fondator al marcii Danone in Franta in 1929 si presedinte de onoare al grupului agroalimentar, a decedat duminica la varsta de 103 ani, potrivit unui comunicat al grupului, relateaza AFP.
Tatal lui Daniel Carasso, Isaac, crease in 1919 marca Danone in Spania, dandu-i prenumele fiului sau, 'Danon', care inseamna in catalana 'micutul Daniel', scrie NewsIn.

Zece ani mai tarziu, la varsta de 25 de ani, Daniel Carasso introducea marca Danone in Franta, creand Societatea Pariziana a Iaurtului Danone (Société Parisienne du Yoghourt Danone), multumita specializarii sale la Institutul Pasteur de la Paris cu privire la practicile bacteriologice.
"Cu ocazia lansarii, nici nu mi-am dat seama de criza care se ivea. Eram mai degraba preocupat sa caut laptarii ca sa imi vand produsele", povestea in aprilie Daniel Carasso, la o conferinta de presa organizata la Paris cu ocazia implinirii a 90 de ani de Danone.

Danone este in prezent liderul mondial al produselor lactate proaspete si numarul doi mondial al apei imbuteliate, cu o cifra de afaceri anuala ce depaseste 15 miliarde euro.

Imbracat intotdeauna elegant, la costum cu vesta si nebun dupa tehnologie, Daniel Carasso traia la Paris si Barcelona. Activ, in ciuda varstei inaintate, Carasso mergea adesea la biroul sau de la sediul Danone de la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.