Organizatia Mondiala a Sanatatii a deschis luni dimineata Adunarea anuala a celor 193 de membri ai sai, in contextul riscului unei pandemii iminente de gripa porcina, relateaza AFP.
Boala a contaminat oficial aproape 8.500 de persoane din 39 de tari ale planetei si aparitia unui nou focar autonom raportat de autoritatile nipone a alimentat ingrijorarile la OMS, relateaza AFP, conform NewsIn.

De fapt, de la trecerea la nivelul de alerta 5 la 29 aprilie, semnaland ca o pandemie este iminenta, organizatia a spus ca se asteapta la dovezi ale existentei unui focar de transmitere, fara legatura cu deplasarile, intr-o regiune alta decat continentul american, de unde a pornit virusul A (H1N1).

Potrivit criteriilor OMS, situatia din Japonia ar putea, daca se va confirma, sa justifice declansarea nivelului de alera maxim 6 anuntand aparitia primei mari pandemii de gripa a secolului XXI.

OMS a chemat la mobilizare generala impotriva virusului, care ar putea suferi mutatii si deveni "mult mai periculos". Organizatia a decis sa scurteze durata Adunarii sale generale, pentru a nu-i tine blocati pe ministrii participanti din activitatea lor de pregatire in fata unei pandemii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.