Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, in care lucreaza 2.700 de persoane, a fost in intregime evacuat ieri la pranz din cauza unui incendiu la acoperis ce degaja un fum gros si intepator.
O purtatoare de cuvant a pompierilor din oras, Ingrid Colman, a declarat pentru AFP ca incendiul a afectat acoperisul clarii. In jurul orei locale 14.00 (15.00, ora Romaniei), incendiul nu parea sa fi fost stins, din acoperis continua sa iasa fum, insa mai putin decat la momentul declansarii alertei.

"In jurul orei 13.00, s-a declansat un incendiu in cladire. S-au declansat alarmele de incendiu si cladirea a fost complet evacuata", a precizat Comisia intr-un comunicat. "Pompierii sunt aici (...) si fac fata situatiei", a adaugat comunicatul, fara alte detalii, informeaza NewsIn, citand AFP.

Serviciile de pompieri din oras au anuntat ca au trimis mai multe echipe, cu camioane-cisterna si pompe de apa. Mai multe strazi din jurul clarii au fost inchise circulatiei rutiere. Aflat in centrul cartierului european din oras, sediul Comisiei, numit Berlaymont, are o suprafata de 240.000 de metri patrati, repartizati pe 16 nivele. Circa 2.700 de persoane lucreaza in aceasta cladire, in care se afla birourile presedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso, ale celor 26 de comisari, precum si toate serviciile de functionari ale executivului european.

Comisia Europeana are rol de initiativa in functionarea UE, propunand proiecte de directive care sunt apoi supuse statelor membre si Parlamentului European. Comisia vegheaza, de asemenea, la respectarea tratatelor europene de catre statele membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.