Circa 19 protestatari au fost arestati sambata la Universitatea Notre Dame, statul Indiana, in timpul unui miting de protest fata de prezenta presedintelui american, Barack Obama, la ceremonia de absolvire din acest an, a anuntat politia campusului, citata de CNN.
Protestatarii, care nu erau studenti, au fost arestati sambata pentru incalcarea proprietatii private, a declarat Dennis Brown, purtatorul de cuvant al politiei de la Notre Dame.

Planul presedintelui american, Barack Obama, de a sustine duminica un discurs la
ceremonia de absolvire a promotiei din 2009, a declansat un val de proteste. Cauzele acestora tin de acceptarea avortului de catre presedinte, optiune contrara pozitiei oficiale a Bisericii Catolice, dar si de sprijinul acestuia pentru finantarea cu fonduri federale a cercetarilor asupra celulelor stem.

"Nu am nici o problema cu faptul ca Obama va vorbi in campus. Nu am nici o problema daca se adreseaza facultatii de drept sau cu faptul ca se implica in acest simpozion. Am o problema cu respectul fata de el", a declarat Bil Donohue, presedintele Ligii Catolice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.