Cateva zeci de mii de manifestanti au participat sambata la Berlin la un mars impotriva crizei, la apelul Confederatiei europene a sindicatelor (CES), a anuntat politia, citata de AFP.
Potrivit confederatiei sindicale germane DGB, manifestatia a reunit 100.000 de persoane, sub sloganul "Combaterea crizei, un pact social pentru Europa, liderii trebuie sa plateasca", arata NewsIn.

Seful sindicatului IG Metall, Berthold Huber, a pledat in fata manifestantilor pentru crearea unui "scut pentru activitati si locuri de munca" in fata crizei. "Multe activitati (economice) sunt amenintate, daca politica nu se implica. Existenta a sute de mii (de persoane) este in joc", a declarat el.
Prima dintre cele patru euromanifestatii prevazute a avut loc joi la Madrid, unde s-au adunat zeci de mii de manifestanti, urmata de cea de vineri de la Bruxelles, unde au fost prezente cel putin 40.000 de persoane.

Cea de a patra manifestatie este organizata sambata la Praga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.