Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) inregistra vineri peste o mie de cazuri noi de gripa porcina in ultimele 24 de ore, ceea ce ridica bilantul total la 7.520 de persoane contaminate in lume.
Bilantul victimelor virusului A (H1N1) ramane neschimbat, la 65 de morti, a anuntat OMS in cadrul unei reuniuni de pregatire pentru pandemie. Bilantul precedent, publicat joi, numara 6.497 de cazuri in 33 de tari, relateaza AFP, conform NewsIn.

Bilanturile anuntate de OMS sunt in general inferioare celor anuntate de autoritatile nationale, dar sunt considerate mai fiabile.

Directorul organizatiei, Margaret Chan, a declarat ca este prea devreme pentru a considera ca pericolul gripei porcine a trecut, numind epidemia o criza cu posibile implicatii globale.

"Ne intalnim intr-o perioada de criza care ar putea avea implicatii globale", a spus Chan la reuniunea interguvernamentala consacrata gradului de pregatire pentru pandemie, la sediul organizatiei de la Geneva.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.