Zeci de mii de persoane au manifestat, joi, la Madrid, la apelul Confederatiei europene a sindicatelor impotriva crizei si in favoarea locurilor de munca
Aceasta a fost prima zi europeana de actiune, organizata intr-una dintre tarile europene cele mai afectate de criza, cu un nivel al somajului care a depasit 17% in primul trimestru. Manifestatii vor avea loc vineri la Bruxelles, sambata la Berlin si la Praga, relateaza NewsIn, citand AFP.

Organizatorii asteptau 50.000 de persoane la Madrid si 150.000-200.000 la toate mobilizarile europene, organizate pentru "salvarea locului de munca si pentru a reaminti ca trebuie luate toate masurile pentru mentinerea angajatilor pe locurile de munca".

La Madrid, manifestantii au protestat lansand baloane rosii sau albe si agitand steaguri in culorile sindicatelor lor. Pe pancarte se putea citi "Combaterea crizei. Principalul este locul de munca". Alti manifestanti purtau sicrie cu mesaje gen: "Politica FMI" sau "Salvarea financiara".
"Aceasta criza este nedreapta si nu trebuie suportata de salariati, care nu sunt responsabili", a spus secretarul general al unui sindicat francez.

"Manifestam impotriva crizei, precaritatii, pentru o modificare a legilor muncii", a spus un delegat sindical portughez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.