Detinutii din inchisorile britanice folosesc jocurile online pentru a conduce adevarate imperii globale ale crimei, a avertizat agentia guvernamentala pentru combaterea crimei organizate Serious Organised Crime Agency (SOCA), in raportul sau anual
Astfel, capii gruparilor de crima organizata dau ordine si isi conduc imperiile evaluate la milioane de lire sterline din spatele gratiilor, folosind mesajele transmise prin intermediul chatului oferit de jocurile online, potrivit SOCA, citeaza NewsIn.

De asemenea, detinutii folosesc si console de jocuri, de exemplu PlayStation, pentru a alimenta telefoane mobile introduse ilegal in inchisori.
Exista cazuri in care si gardienii transmit, fara sa stie, informatii codificate prin intermediul diferitelor mesaje trimise de infractori rudelor.

"Stim ca una dintre probleme atunci cand esti inchis este cum sa comunici cu ceilalti. Si am subliniat ca acest lucru nu se face intotdeauna prin intermediul telefoanelor mobile. Este folosita si alta tehnologie", a subliniat Bill Hughes, director general al SOCA.

Aceste declaratii au generat o polemica aprinsa, Serviciul Penitenciarelor subliniind faptul ca "detinutii nu au avut niciodat acces la tehnologie wireless, de tipul celei folosite de unele console de jocuri" si ca nici nu vor avea niciodata.

"A fost luata o decizie in urma cu mai multi ani, prin care generatia aceea de console de jocuri a fost interzisa, deoarece avea capacitatea de a trimite sau primi semnale radio", a explicat un purtator de cuvant al Serviciul Penitenciarelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.