Premierul rus Vladimir Putin a declarat ieri, ca se va intalni "cu placere" cu presedintele american Barack Obama, care se va duce in Rusia in iullie, daca va avea timp, relateaza AFP.
"Daca voi fi la Moscova in acel moment si daca voi avea timp, atunci de ce nu", a spus el. "Ma voi intalni cu el cu placere", a spus premierul rus, potrivit NewsIn.

La invitatia presedintelui Dmitri Medvedev, Barack Obama va efectua o vizita oficiala in Rusia in perioada 6-8 iulie, a anuntat Kremlinul. Aceasta va fi prima vizita in Rusia a liderului american de la sosirea sa la putere, in ianuarie.

Relatiile bilaterale s-au degradat semnificativ in perioada lui George W. Bush, mai ales din cauza proiectului scutului antiracheta in Europa si din cauza conflictului din Georgia din august.

Obama a declarat saptamana trecuta ca vizita sa in Rusia va fi o "excelenta ocazie de repornire de la zero" in relatiile dintre Statele Unite si Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.