Estonii vor avea de ales intre "hamburgerul solitar", "tiramisu" si "spaghetti al pomodoro" in cursul unui vot-test pe Internet, lansat luni in vederea alegerilor europene din iunie, relateaza AFP.

Scrutinul-test de doua saptamani de pe site-ul www.valimised.ee, exploatat de Comisia electorala estona, urmareste perfectionarea sistemului ce le va fi propus estonilor care vor dori sa voteze pe internet.

Alegatorii vor avea de ales dintr-un "meniu" variat de candidati, cum ar fi supa cu ravioli, traditionala, sau painea micuta numita "karask" sau poate vor prefera mancarea membrilor mai vechi ai UE, cum ar fi Italia: spaghetti al pomodoro, tiramisu si espresso.

A treia optiune este "hamburgerul solitar", care simbolizeaza candidatii fara partid.

In conditiile in care campania pentru alegerile europene pare terna in Estonia, organizatorii spera ca prin acest mic joc vor atrage atentia tinerilor. Votul electronic pentru europene va fi accesibil in perioada 28 mai-4 iunie in aceasta tara cu 1,3 milioane de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.