Sediul Casei Presei din Chisinau si Primaria municipiului au fost evacuate luni dimineata in urma unor amenintari telefonice anonime care anuntau prezenta unor bombe in cladiri, informeaza NewsIn.
Update: Accesul in Casa Presei si in Primaria din Chisinau, vizate luni de amenintari cu bomba, a fost interzis timp de 24 de ore, desi alarma terorista s-a dovedit a fi falsa, relateaza Info-Prim Neo si UNIMEDIA.

In sediul Primariei Chisinau nu au fost gasite explozive, a anuntat Mariana Vasilache, sefa serviciului de presa al institutiei. Din motive de securitate, in conformitate cu legislatia in vigoare, angajatii vor putea reveni la serviciu abia marti. Nici la Casa Presei nu au fost gasite explozive, relateaza Info-Prim Neo. Sefa serviciului de presa al MAI, Ala Meleca, a spus ca politia desfasoara investigatii pentru a-i depista pe autorii alarmelor false cu bomba.

Angajatii Primariei municipiului Chisinau au fost evacuati primii, dupa ce primarul a primit in timpul sedintei operative un mesaj scris in care se spunea ca in spatele cladirii ar fi amplasate cateva kilograme de explozibil, a relatat BASA-press. Mesajul a fost primit la ora 8.45.

Ulterior, si sediile Casei Presei si al Aeroportului International Chisinau au fost evacuate, potrivit agentiei Info-Prim Neo. Tudor Capatana, seful serviciului de presa al Comisariatului General de Politie, a spus ca este o masura luata dupa amenintari cu bomba ce au parvenit prin telefon de la persoane anonime. Solicitata de Info-Prim Neo, Ala Meleca, sefa serviciului de presa al Ministerului Afacerilor Interne, a comunicat ca specialistii ancheteaza cazurile.

Galina Telpiz, sefa serviciului de presa al Aeroportului International Chisinau, a declarat insa pentru Info-Prim Neo ca alarma cu bomba de la aeroport este o aplicatie programata din timp. "Este o simulare a unei situatii exceptionale", a spus Telpiz.

Potrivit UNIMEDIA, la ora 9.15 o persoana necunoscuta i-a telefonat directorului Casei Presei si a anuntat existenta a 5 kg de trotil in incinta institutiei. "La orele 09:15 m-a telefonat un barbat si a anuntat ca in Casa Presei sunt 5 kg de trotil. Acesta s-a prezentat ca ar reprezenta un grup anticomunist. Am fost nevoit sa anunt politia si au fost evacuati toti lucratorii din incinta institutiei. Pentru moment, un grup de politisti, ajutati de caini, verifica birourile", a declarat pentru UNIMEDIA Anatol Dubrovschi, directorul Casei Presei.

La ora 09.40, doi politisti, care aveau o geanta metalica, au fortat usa oficiului 522, fost birou al UNIMEDIA. Politistii intrebau lucratorii din birourile invecinate unde "sunt astia din 522". Ulterior, peste cateva minute, politistii au anuntat evacuarea etajului 5 din Casa Presei, iar la ora 10.15 evacuarea tuturor lucratorilor de la Casa Presei.

La etajul 2 al Casei Presei se afla administratia institutiei, iar la 3, 4 si 5 mai multe institutii media cu orientare anticomunista, printre care Jurnal de Chisinau, Ziarul de garda, VIP magazin, si doua organizatii membre ale Coalitiei 2009: Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova si Consiliul National al Tineretului din Moldova.

Intr-un mesaj, Asociatia Hyde Park a informat la randul ei despre aceasta alerta cu bomba, sugerand ca ar fi vorba despre o alerta falsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.