Romanul Gabby Tennis, condamnat la moarte in Statele Unite, a scapat de pedeapsa capitala, luni, in urma unei intelegeri intre parti, prin care acuzatul renunta la dreptul de recurs in schimbul inchisorii pe viata.
Sun Sentinel anunta ca romanul a scapat de pedeapsa cu moartea in ciuda recomandarilor juratilor, dupa ce acestia l-au gasit vinovat in unanimitate, joia trecuta. Atunci romanul a cerut judecatoarei Susan Lebow sa renunte la procedurile legale si sa-l trimita direct pe coridorul mortii pentru a-si astepta executia. Cererea i-a fost respinsa, iar intalnirea cu juratii pentru stabilirea unei sentinte a fost programata luni, 27 aprilie. Cu cateva ore inainte de intalnire s-a ajuns la o intelegere prin care Gabby Tennis scapa de pedeapsa cu moartea in schimbul inchisorii pe viata daca renunta la dreptul de a face recurs.

Romanul a fost gasit vinovat de uciderea lui Albert Vessela, veteran de razboi invalid in varsta de 91 de ani, in iunie 2003. Gabby Tennis, atunci in varsta de 23 de ani, a ajuns in casa batranului, impreuna cu prietena sa in varsta de 16 ani, pretextand ca vrea sa caute date in cartea de telefon. Odata intrat, l-a amenint pe batran cerandu-i toti banii. Batranul a refuzat, iar tanarul l-a calcat in picioare pana cand l-a lasat fara suflare. Romanul avea nevoie de bani pentru a-si cumpara iubita de la parinti, asa cum cere traditia tiganeasca.

Gabby Tennis a fost condamnat la moarte in 2005, dar un viciu de procedura l-a scapat de executarea pedepsei. Judecatoarea a respins fara temei cererea acuzatului de a se reprezenta singur. La proces, prietena lui, Sophia Adams, care a depus marturie impotriva sa, a fost condamnata la 10 de inchisoare pentru complicitate la crima.

La recurs, romanul s-a aparat singur chestionand o parte din martori, dar la jumatatea procesului a fost nevoit sa apeleze la ajutorul avocatilor. Acuzarea a scos in evidenta violenta cu care a fost comisa crima, victimei desprinzandu-i-se coloana vertebrala in urma loviturilor.

Puteti urmari sirul evenimentelor pe site-ul Curtii Supreme din Florida


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.