Fostul lider al Ku Klux Klan (KKK) David Duke a fost arestat vineri dupa-amiaza la Praga si a fost eliberat in cursul noptii, dar este obligat sa paraseasca Cehia in cursul zilei de sambata, a anuntat politia citata de AFP.

Sosit vineri la Praga, la invitatia unei miscari neonaziste locale, "Narodni Odpor" (Rezistenta Nationala), americanul David Duke urma sa sustina trei conferinte, la Praga si la Brno (oras din estul Cehiei) si sa prezinte traducerea in ceha a unei dintre cartile sale. Aceasta, intitulata in ceha "Moje probuzeni" (Trezirea mea), contine pasaje in care este negat Holocaustul, a explicat un purtator de cuvant al politiei, Jan Mikulovsky, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, David Duke, in varsta de 59 de ani, a fost pus sub acuzare pentru "sustinerea unei miscari care vizeaza sa incalce drepturile omului si libertatile fundamentale".

Dupa arestarea sa in retaurantul "Vulturul Negru", din centrul vechi al Pragai, Duke a fost interogat timp de mai multe ore.

Avocatul ceh al fostului lider al KKK, Klara Samkova, a declarat ca va depune plangere impotriva politistilor, transmite agentia CTK.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.