Presedintele Traian Basescu a declarat in urma intalnirii cu Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, ca trupele romanesti din Kosovo si Afganistan vor ramane acolo in continuare, pana cand misiunile vor fi indeplinite.

Mai mult decat atat, "in urmatoarele luni, Romania isi va suplimenta trupele cu 150 de militari in aceste misiuni, pe partea de intelligence, cea medicala si instruire militara a trupelor afgane", a precizat Basescu. El a mai adaugat ca suplimentarea trupelor a fost aprobata in iarna de Parlament, acum fiind nevoie doar ca sa se duca la bun sfarsit hotararea.

Presedintele a accentuat ca principala concluzie a celor discutate cu Jaap de Hoop Scheffer, printre care se pot enumera extinderea NATO in Balcani, scutul antiracheta, situatia din Afganistan si strategia de cooperare la Marea Neagra, este ca "Romania va ramane in ambele teatre (Afganistan si Kosovo) pana cand misiunea va fi indeplinita".

Traian Basescu a evidentiat ca, daca la inceputul mandatului lui Scheffer, ca Secretar general al NATO, Romania avea statutul de nou membru, acum, la sfarsitul acestui mandat, ea este un "membru solid si credibil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.