Un tribunal din Belgrad a condamnat joi patru politisti sarbi la 20 de ani de detentie, pentru uciderea a 50 de civili albanezi, dintre care 48 erau inruditi, in timpul conflictului din Kosovo, transmite agentia de presa Beta

Fostul comandant al postului de politie din Suva Reka (centrul Kosovo), unde au avut loc crimele, Radojko Repanovici, si un politist de la acelasi post, Sladjan Cukarici, au fost condamnati la 20 de ani de detentie, relateaza NewsIn, citand AFP.

Un alt politist din Suva Reka, Miroslav Petkovici, si un fost membru al politiei secrete sarbe, Milorad Nisavici, au fost condamnati la 15, respectiv 13 ani de inchisoare.

Instanta i-a declarat pe acuzati vinovati ca au executat in 26 martie 1999 mai multi membri ai familiei Berisha, la locuintele lor. Ei i-au strans dupa aceea pe ceilalti membri ai familiei - barbati, femei si copii - pe care i-au inchis intr-o pizzerie, in care au aruncat grenade.

Ulterior, politistii au deschis focul asupra victimelor. Circa 10 copii si o femeie insarcinata s-au numarat printre morti.

Acest masacru a fost una dintre cele mai grave atrocitati comise in timpul conflictului din Kosovo (1998-1999), dintre fortele sarbe si gherila separatista kosovara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.