Printre cele 20 de filme care vor concura anul acesta pentru trofeul Palme d'or la Festivalul de Film de la Cannes se numara pelicule regizate de Pedro Almodovar, Quentin Tarantino, Alain Resnais si Ken Loach, au anuntat joi organizatorii festivalului.

Competitia de la Cannes este dominata de mari cineasti din Europa si Asia, singurul american prezent intre acestia fiind celebrul Quentin Tarantino, care va intra in competitia pentru Palme d'or cu filmul "Inglorious basterds", o poveste despre al Doilea Razboi Mondial, cu Brad Pitt si Diane Kruger in rolurile principale, noteaza NewsIn.

Regizorul spaniol Pedro Almodovar concureaza pentru marele premiu al Festivalului de la Cannes cu filmul "Broken Embraces", iar italianul Marco Bellocchio cu "Vincere", un film despre fiul legitim al lui Benito Mussolini.
Britanicul Ken Loach a intrat in competitie cu pelicula "Looking for Eric", danezul Lars von Trier cu filmul "Antichrist", iar austriacul Michael Haneke, care a luat in 2001 un premiu Palme d'or pentru filmul "Pianistul", participa anul acesta cu pelicula "Le ruban blanc" ("Das weiße Band"). Neo-zeelandeza Jane Champion va concura cu un film despre poetul John Keats, "Bright Star".

Sase filme din Asia vor concura anul acesta pentru Palme d'or, printre care "Vengeance" al regizorului Johnnie To si "Spring Fever" al chinezului Lou Ye, film cenzurat in tara sa.

Anul acesta, ce-a de-a 62-a editie a Festivalului de la Cannes se va desfasura in perioada 13-24 mai.

Inglourious Basterds-Trailer


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.