Venezuela i-a oferit miercuri statului american New Jersey drept cadou o insula, intr-un nou gest de bunavointa fata de Statele Unite, la cateva zile dupa ce presedintele Hugo Chavez i-a oferit omologului sau Barack Obama o carte, transmite AFP

Cadoul a fost facut cu ocazia Zilei Pamantului de catre societatea petroliera Citgo, o filiala a companiei publice Petroleos de Venezuela (PDVSA). Aceasta achizitionase in 1990 Petty Island, cu o suprafata de 214 hectare de teren situata pe malul Delaware, intre Philadelphia din statul Pennsylvania si Camden din New Jersey.

Cadoul a fost anuntat de presedintele venezuelean Hugo Chavez la summitul Americilor din Trinidad Tobago, care a avut loc saptamana trecuta si in timpul caruia Chavez i-a oferit o carte lui Obama si a dat mana cu acesta.

Citgo a "transferat oficial controlul asupra Petty Island statului New Jersey, pentru infiintarea unei rezervatii ecologice", a precizat ambasada de la Caracas intr-un comunicat, adaugand ca "viitorul" acestei insule este de mare interes la nivel local.

Cadoul dovedeste "angajamentul poporului venezuelean fata de protectia mediului si relatiile stranse de prietenie dintre poporul Venezuelei si cel al Statelor Unite", a adaugat ambasada.

Cele doua tari au relatii dificile de mai multi ani, insa summitul Americilor pare sa fi dus la o imbunatatire a contactelor americano-venezuelene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.