Reteaua terorista internationala Al Qaeda a revendicat atacul comis luni impotriva misiunii diplomatice americane din orasul portuar saudit Jeddah.
"O unitate a martirului Abu Anas al-Shami a asediat un bastion al cruciatilor americani din Peninsula Araba", se arata intr-un comunicat publicat pe un site islamist si semnat de gruparea care sustine ca ar constitui aripa saudita a retelei Al Qaeda, intr-un comunicat a carui autenticitate nu a putut fi confirmata, deocamdata, informeaza AP si BBC.
Presedintele George W. Bush a declarat, la capatul unei intalniri avute cu omologul sau irakian - Ghazi al Yawar, ca atacul impotriva consulatului SUA de la Jeddah reaminteste americanilor ca "teroristii se afla inca in plina ofensiva. Ei vor (...) ca noi sa parasim Arabia Saudita, ca noi sa parasim Irakul". Seful de la Casa Alba a dat asigurari ca "americanii nu se lasa intimidati". Referitor la alegerile din Irak, prevazute a avea loc in ianuarie, Bush a spus ca acestea nu vor fi amanate, adaugand ca instaurarea libertatii echivaleaza cu o lovitura data terorismului.
Presedintele american a multumit autoritatilor saudite pentru modul rapid in care s-a actionat. Noua persoane au fost ucise luni in urma atacului terorist impotriva misiunii diplomatice americane - cinci salariati sauditi ai consulatului si patru dintre cei cinci atacatori. Cel putin 13 persoane au fost ranite.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.