Slava Perunov, presedinte al Asociatiei Presei Independente din R. Moldova si editor al saptamanalului "SP", din Balti, a primit o amenintarea cu moartea intr-un mesaj plasat la un articol de al sau, publicat in pagina electronica a publicatiei, anunta agentia Monitor Media.
In comentariul respectiv, scris in limba rusa, Perunov este amenintat ca va fi impuscat. "In pofida faptului ca-ti vei angaja si o mie de bodyguarzi pentru ca sa-ti aperi pielea, cel putin zece gauri in tine sunt garantate", a scris autorul mesajului, potrivit NewsIn.

Slava Perunov a declarat pentru Agentia Monitor Media ca respectivul mesaj a fost plasat de pe un IP din Balti de catre utilizator al serviciilor Moldtelecom. Jurnalistul a informat ca a depus o plangere la politia locala. "Nu am insa certitudinea ca vor face ceva, date fiind cunostintele limitate ale acestora in domeniul tehnologiilor informationale", a spus Perunov, care a precizat ca se va adresa si Ministerului Afacerilor Interne.

In ultima perioada, Slava Perunov a publicat o serie de articole de investigatie in care relata despre legaturile dintre partidului de guvernamant si cateva institutii media din localitate. Totodata, in luna martie, politia a initiat investigatii pe marginea unui incident ce l-a vizat tot pe Slava Perunov. Un cetatean bolnav psihic, care s-a declarat simpatizant al Partidului Comunistilor, a incercat sa aduca in biroul editorului o grenada – "dorind sa i-o faca cadou", potrivit declaratiei acestuia.

In ajunul alegerilor parlamentare, Slava Perunov, care a fost ales in Consiliul Municipal Balti, a fost agresat fizic la o reuniune electorala a presedintelui Vladimir Voronin la Balti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.