Violonistul roman Titus Flueras, care va canta, marti noaptea, in orchestra YouTube, la Carnegie Hall din New York, a declarat, pentru NewsIn, ca toate cele 2.800 de bilete pentru concert au fost vandute, la preturi incepand cu 50 de dolari.

Flueras, care preda la Academia de Muzica din Cluj-Napoca, a fost ales in urma unei auditii online organizata de site-ului de video sharing YouTube, alaturi de alti 90 de muzicieni din 30 de tari. Violonistul are doctorat in muzica si titlul universitar de lector.

"De la selectarea mea in orchestra YouTube, am primit mai multe oferte din partea unor impresari straini, dar nu am avut timpul necesar pentru a le analiza. Principalul obiectiv pentru moment este concertul de la Carnegie Hall", a mai spus Flueras.

Candidatii pentru un loc in orchestra YouTube s-au inregistrat cantand si au trimis materialele pentru selectie pana pe 28 ianuarie. Comunitatea YouTube si dirijorul Michael Tilson Thomas au ales componentii orchestrei dintr-un grup de 200 de finalisti. Proba pe care au dat-o finalistii a constat in interpretarea unei piese compuse de celebrul Tan Dun - realizatorul coloanelor sonore pentru filmele "Crounching Tiger Hidden Dragon" si "Hero".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.