Procurorul sarb pentru crime de razboi, Vladimir Vukcevici, s-a declarat "optimist" cu privire la arestarea lui Ratko Mladici, acuzat de catre Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie de genocid si crime contra umanitatii, in timpul razboiului din Bosnia intre 1992 - 1995.
"Impartasesc optimismul lui Rasim Ljajici, ministrul pentru cooperarea cu TPI, ca vom reusi sa incheiem dosarul Mladici anul acesta", a spus Vukcevici. "Nu avem de ales, trebuie sa incheiem acest dosar", a subliniat procurorul, potrivit NewsIn.

Vladimir Vukcevici a mai adaugat ca optimismul sau se bazeaza pe activitatea intensa intreprinsa de toate serviciile care se ocupa de depistarea si arestarea fostului lider militar al sarbilor din Bosnia, inculpat de TPI pentru genocid. TPI a cerut de asemenea si arestarea fostului lider al sarbilor din Croatia, Goran Hadzici, inculpat pentru crime de razboi.

Autoritatile sarbe asigura ca fac tot ce le sta in putere pentru gasirea ultimilor doi inculpati in dosarul cimelor comise in timpul razboiului, cu atat mai mult cu cat Olanda blocheaza perspectivele europene ale Serbiei, in conditiile in care Mladici nu este prins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.