Purtatorul de cuvant al Consiliului gardienilor Constitutiei din Iran a declarat ca nu exista nicio restrictie privitoare la candidatura femeilor la alegerile prezidentiale, a informat agentia Mehr.

"In trecut, au existat candidate femei, iar Consiliul gardienilor Constitutiei nu are nicio pozitie in mod special pe acest subiect. Nu exista restrictii sau legi privitoare la inscrierea si examinarea candidaturii femeilor", a spus Abbas-Ali Kadkodaie, potrivit NewsIn.

"Consiliul nu a respins niciodata candidatura unei persoane pentru ca era vorba despre o femeie si, cand o astfel de candidatura a fost respinsa, s-a procedat astfel pentru ca ea nu avea competentele necesare", a explicat el.

Consiliul a respins mereu candidatura femeilor la prezidentiale.

Fostul purtator de cuvant al acestui organism a declarat ca, potrivit Constitutiei, numai barbatii pot candida la alegerile prezidentiale.

Scrutinul prezidential va avea loc la 12 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.