Intreaga redactie a publicatiei Jurnal de Chisinau si a postului de televiziune online Jurnal TV solicita azil politic ambasadei SUA la Chisinau, informeaza site-ul UNIMEDIA.
Membrii redactiei de la Jurnal de Chisinau si Jurnal TV, care au acelasi director, au facut obiectul mai multor intimidari in ultimele zile. Doi cameramani de la Jurnal TV au fost batuti si arestati, iar vineri a fost retinuta pentru cateva ore insasi redactorul-sef al publicatiei Jurnal de Chisinau, Rodica Mahu.

"Am iesit la ora 11 din redactie pentru ca primisem pe mail un mesaj prin care eram anuntati ca se vor suspenda manifestatiile in fata casei Guvernului. Am facut un tur al casei Guvernului, le-am comunicat la colegi ce am vazut, nu era mare lucru de vazut, pentru ca scutierii din zilele anterioare lipseau, asta am relatat, am spus ce am mai vazut in fata Guvernului, apoi ce am vazut in spatele Guvernului. La un moment dat, am fost saltata si urcata cu forta intr-o masina. Am fost somata sa intru in ea, am intrat, flancata din ambele parti, pe bancheta din spate erau doua persoane in civil, in fata - soferul si alta persoana in civil. Nici nu stiu prea bine unde am fost (dusa). Am ajuns acolo, mi s-au inaintat acuze ca as fi printre persoanele care cheama la violenta. Am incercat sa-i conving si pana la urma i-am convins cine sunt, mi-au verificat identitatea, desi nu aveam niciun act asupra mea. Am stat, am discutat, nu e nimic spectaculos, doar atat ca mi se imputau niste lucruri pe care nu le-am comis", a declarat ziarista la Antena 3, potrivit NewsIn.

Stigmatizarea jurnalistilor romani in R.Moldova este foarte periculoasa

Si jurnalistii de la portalul Unimedia sustin ca sunt intimidati prin intermediul unor SMS-uri in care sunt anuntati ca in curand vor fi ridicati de politie. Dumitru Ciorici, de la UNIMEDIA, a declarat ca a primit in urma cu o ora un mesaj in care se spunea: "Baieti fugiti pe teritoriul Ambasadei Romaniei, ca vin dupa voi". "Credem ca este o intimidare a presei care incearca sa reflecte evenimentele din ultimele zile. Si zilele trecute am mai primit astfel de mesaje, dar nu le-am dat atentie", a mai spus Ciorici.

In ultimele zile, mai multi ziaristi din R.Moldova si Romania au fost intimidati si agresati de politisti. Multi din cei care au fost amenintati au parasit tara de teama sa nu fie retinuti de organele de forta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.