Sistemul de securitate implementat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Atena va fi reactivat pentru a face fata "actiunilor extremiste" si cresterii infractionalitatii, a declarat miercuri premierul elen Costas Karamanlis, citat de AFP.

"Tara noastra s-a confruntat in ultimele luni cu o crestere a infractionalitatii si a actiunilor extremiste (...), acesta este motivul pentru care sunt necesare mai multe interventii institutionale", a declarat Karamanlis in cursul unei dezbateri organizate in Parlament privind securitatea.

Karamanlis a subliniat "necesitatea de a profita de tehnologia olimpica", ce cuprinde camere si un sistem de supraveghere electronica, achizitionate pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004. Acestea au costat peste un miliard de euro in perioada respectiva, cea mai ridicata suma din istoria acestui tip de evenimente sportive, relateaza NewsIn.

Potrivit unei surse din politie, cele 300 de camere instalate in Atena in 2004 nu sunt utilizate in prezent decat pentru controlul traficului rutier.

Grecia s-a confruntat cu o serie de violente urbane in decembrie anul trecut, dupa moartea unui adolescent, ucis din greseala de un politist. Dupa aceea, numarul actiunilor de vandalism vizand magazine si banci si cel al atentatelor au crescut. De asemenea a reaparut gruparea terorista elena "Lupta Revolutionara".

Aceasta grupare a revendicat in ianuarie 2009 un atac cu arma automata impotriva a trei politisti, in fata Ministerului Culturii din Atena. Un politist a fost ranit grav in acest incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.