Ministerul Afacerilor Externe a reactionat la acuzatiile aduse de presedintele moldovean Vladimir Voronin, declarand-se indignat de decizia autoritatilor de la Chisinau cu privire la ambasadorul Romaniei si de masurile unilaterale de reintroducere a vizelor de calatorie.

Potrivit unui comunicat, MAE respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat, care sunt considerate provocatoare la adresa statului roman.”Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani”, mai explica MAE.

Masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de Voronin sunt considerate aberante, iar MAE a decis ca Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, mentinand si sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni.

MAE a mai subliniat ca Romania va continua sa aiba o abordare europeana in raporturile sale cu Republica Moldova, in pofida politicii antiromanesti a autoritatilor comuniste de la Chisinau. Statul roman va sustine in continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc sa studieze in tara noastra, precum si participarea la alte programe europene destinate cetatenilor acestei tari.

MAE a facut cunoscuta pozitia sa partenerilor din comunitatea europeana si euro-atlantica.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.