MAE a salutat miercuri celebrarea Zilei Internationale a Romilor, un eveniment marcat, in mod traditional, la data de 8 aprilie, sustinand ca programele si demersurile la nivel national sunt principala solutie pentru integrarea romilor in societate.

Ziua Internationala a Romilor a fost proclamata in 1971, cu prilejul primului Congres international al romilor de pretutindeni. In statele din Europa de Est, inclusiv Romania, data de 8 aprilie a fost consacrata Zilei romilor din 1990.

A fi rom in Romania, o permanenta incercare

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Afacerilor Externe a sustinut, de-a lungul anilor, toate initiativele internationale vizand combaterea discriminarii romilor si facilitarea integrarii sociale a romilor.

Astfel, Romania a sprijinit crearea Forumului European al Romilor, care functioneaza sub egida Consiliului Europei, precum si proiectele din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.

Conform MAE, principala solutie pentru problemele cu care se confrunta romii o reprezinta demersurile si programele nationale avand drept obiectiv integrarea acestora in societate.”Avand in vedere aspectele europene ale problematicii romilor, Romania a militat pentru o abordare comuna a acestor aspecte”, scrie in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.