Presedintele american Barack Obama a primit distinctia British Book Awards, la sectiunea Biografia anului, pentru cartea dedicata tatalui sau, “Dreams from My Father”, anunta organizatorii.

La categoria Autorul anului, a fost recompensat laureatul din 2008 al Booker Prize, scriitorul Aravind Adiga, autorul nuvelei “The white tiger”, unde era si Obama nominalizat, cu tratatul politic "The Audacity of Hope". Kate Summerscale a primit o dubla distinctie, la sectiunea Cartea anului, pentru romanul “The Suspicions of Mr Whicher”, recompensat si la categoria de non-fictiune.

Obama a scris "Dreams from My Father" (1995), inainte de a-si incepe cariera politica, o poveste despre baiatul de culoare, care-si traieste copilaria alaturi de bunicii albi, cedand tentatiei drogurilor, in adolescenta. Cartea a concurat cu paginile de memorialistica ale lui JG Ballard, Dawn French, Paul O'Grady, Julie Walters si Marcus Trescothick. Autobiografia "Dreams from My Father" s-a mentinut in topurile americane de vanzare pe parcursul anului 2008. Nascut in Honolulu, in 1961, Barack Obama a absolvit Universitatea Harvard, devenind primul presedinte de culoare al Revistei de drept de Harvard, “Harvard Law Review”. In 1995, publica “Dreams From My Father”. A doua cartea , "The Audacity of Hope", a fost editata in 2006, avand un imens succes de vanzari.

In noiembrie 2008, senatorul Obama a devenit cel de-al 44-lea presedinte al SUA. Presedintele Obama nu si-a putut ridica trofeul, fiind prezent la summit-ul NATO. British Book Awards, cunoscut in industria cartii sub titlul "the Nibbies", se acorda din ianuarie 1990, cand autorul anului a fost desemnat Printul de Wales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.