Paisprezece persoane au murit ieri cand un barbat a intrat in sediul unei asociatii pentru imigranti din nord-estul Statelor Unite si a deschis focul, a anuntat seful politiei locale, Joseph Zikuski, relateaza AFP.
Update1:

Liderul taliban pakistanez Baituallah Mehsud a revendicat astazi atacul comis intr-un centru pentru imigranti din Statele Unite vineri, soldat cu 14 morti, relateaza Reuters.

"Accept responsabilitatea. Au fost oamenii mei. Le-am dat ordin, in replica la atacurile avioanelor americane fara pilot", a spus Mehsud, telefonic, dintr-un loc secret, potrivit NewsIn.

In ultimele luni, Statele Unite au efectuat raiduri aeriene cu avioane fara pilot in zona de granita pakistaneza, pentru a anihila militantii. Insa multe dintre aceste raiduri s-au soldat cu victime civile.
Potrivit unor oficiali americani, exista informatii ce indica faptul ca autorul atacului era un imigrant originar din Vietnam.

Liderul talibanilor pakistanezi promite un atac sinucigas impotriva Casei Albe

Update2:

Liderul FBI a dezmintit insa categoric, in cursul zilei de astazi, afirmatiile liderului taliban. "In baza dovezilor pe care le avem, putem respinge categoric revendicarea", a declarat purtatorul de cuvant Richard Kolko.

"Se pare ca este o manevra de imagine. In opinia mea, este un bluf", a spus si Talat Masood, fost general si analist pakistanez in domeniul securitatii.

Paisprezece persoane care participau la cursuri de limba engleza in incinta unei asociatii pentru imigranti din orasul Binghamton, au fost omorite de catre un brabat de origine asiatica, care a sfarsit masacrul prin a-si lua propria viata, dupa cum au povestit martorii.

Potrivit presei americane, supravietuitorii au reusit sa scape ascunzandu-se in subsolul cladirii sau prin toalete. “37 de persoane au iesit tefere din cladire, iar patru raniti sunt in stare grava", a precizat oficialul din politia Americana, Joseph Zikuski.

In jurul orei locale 15.00 (22.00, ora Romaniei), la cinci ore dupa declansarea dramei, toti ostaticii erau liberi si autorul masacrului, in varsta de circa 40 de ani, a fost gasit mort in cladire, potrivit presei, informatie pe care politia a refuzat sa o confirme.

Primarul Matthew Ryan a declarat ca ancheta "va dura" si ca identificarea victimelor este complexa, pentru ca multe dintre ele nu sunt originare din Statele Unite.

Watch more ClipSyndicate videos on AOL Video


Presedintele Barack Obama s-a declarat "bulversat si profund indurerat" de aceasta drama. "Atacul de astazi este un nou eveniment ce ne reaminteste ca trebuie sa facem ceva pentru a opri violenta din tara noastra", a spus asociatia Brady Campaign, care lupta impotriva vinzarii de arme de foc. "Circa 30.000 de persoane mor anual in SUA din cauza violentei cu arme de foc", potrivit comunicatului.

Acesta este cel mai mare masacru din Statele Unite dupa cel de la Universitatea Virginia Tech, petrecut in urma cu 2 ani, cand un student de origine coreeana a ucis 32 de persoane, inainte de a se sinucide.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.