Pana in 2013, Uniunea Europeana vrea sa doteze fiecare automobil cu sisteme de supraveghere care vor indica in permanenta locul, viteza si directia de deplasare a acestora

Propunerea aflata pe masa oficialilor UE prevede ca masinile sa fie inzestrate cu o “cutie de comunicare”, capabila sa emita in permanenta un “puls” ce sa ofere detalii despre pozitionarea soferilor. Reprezentantii europeni sunt convinsi ca un astfel de plan va reduce numarul accidentelor auto si va rezolva problema aglomeratiilor in trafic, precum si pe cea a emisiilor excedente de carbon. Parlamentul britanic pare deocamdata unul dintre cele mai interesate de implementarea proiectului, relateaza editia online a ziarului “The Guardian”. Potrivit unui consortiu al producatorilor de autoturisme, toate masinile noi din Europa ar putea fi dotate cu noul sistem incepand din 2013.

Organismele de protejare a vietii private din Marea Britanie au avertizat deja ca o astfel de metoda de monitorizare a traficului ar fi echivalenta cu o supraveghere totala a soselelor.

Detaliile referitoare la proiectul Cooperative Vehicle-Infrastructure Systems (CVIS), care va costa aproape 40 de milioane de euro, vor fi facute publice in cursul acestui an. CVIS are deja sprijinul producatorilor de masini si al industriei de telecomunicati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.