Biserica catolica i-a cerut presedintelui columbian Alvaro Uribe sa renunte la candidatura pentru un nou mandat intrucat aceasta ar presupune o modificare constitutionala si ar fi 'antidemocratica', a declarat - duminica, intr-un interviu publicat de cotidianul local El Tiempo - presedintele conferintei episcopale columbiene, citat de Agerpres.

"Este preferabil ca el sa nu aspire la o noua alegere. Nu este bine fie afectata democratia. Avem un regim prezidential foarte puternic si in consecinta o realegere nelimitata a presedintelui nu este convenabila", a declarat monseniorul Ruben Salazar, insistand ca "perpetuarea unei persoane la putere este antidemocratica".

"Nu este nici clar, nici indicat, din punct de vedere democratic, sa se produca in permanenta reforme ale Constitutiei pentru a permite unui presedinte sa se perpetueze la putere", a subliniat clericul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.