O delegatie formata din reprezentanti ai Consiliilor Judetene Vaslui si Iasi nu a fost lasata sa intre, joi, in Republica Moldova, fiind oprita la vama Leuseni.

Vamesii moldoveni au controlat actele si autoturismele delegatilor romani si, dupa aproximativ o ora, le-au spus ca nu pot intra in Republica Moldova, fiind autoritati din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, seful delegatiei, a declarat ca nu li s-a oferit o explicatie clara.
"Ne-au spus sa ne intoarcem de unde am venit, pentru ca in Republica Moldova nu vom intra, pentru ca suntem autoritati", a spus Mihalachi.

In acest timp, turistii romani care mergeau in Republica Moldova erau lasati sa treaca fara probleme.
Delegatia romana era formata din 12 reprezentanti - patru delegati ai CJ Vaslui si patru ai CJ Iasi, precum si patru membri din biroul de conducere al asociatiei Eurorgiunea Siret - Prut - Nistu. Acestia urmau sa participe, in Republica Moldova, la Cvorumul presedintilor de raioane din Moldova, unde se discuta strategia de dezvoltare a Euroregiunii Siret - Prut - Nistu pentru 2009 - 2010. Din euroregiune fac parte si membri din CJ Iasi si Vaslui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.