Cele doua biserici din Republica Moldova se implica tot mai activ in campania electorala. Astfel, preotii din Mitropolia Moldovei, care se supune canonic Rusiei, sustin Partidul Comunistilor, iar cei din Mitropolia Basarabiei, subordonata Bucurestiului, prefera partidele de opozitie.

Portalul de stiri Unimedia relateaza ca un grup de preoti din orasul Cahul au invitat alegatorii sa nu isi dea votul comunistilor, ci sa voteze pentru Miscarea Actiunea Europeana si Partidul Liberal, in timp ce presedintele Parlamentului, numarul doi pe listele comunistilor, Marian Lupu, a participat la o "slujba electorala" in biserica din satul Larga, citeaza NewsIn.

Un grup de preoti din Mitropolia Basarabiei au expediat presei o declaratie in care precizeaza ca "Partidul Comunist si-a atasat preotii din Mitropolia Moldovei la carul electoral", iar "comunismul este sinonim cu diavolul". In acest sens, preotii invita alegatorii sa se orienteze catre Miscarea Actiunea Europeana sau Partidul Liberal, care, potrivit preotilor, sunt "partide care sunt mai aproape de om si Dumnezeu".

In context, Jurnal de Chisinau transmite ca in satul Larga din raionul Briceni "crestinii ortodocsi care au venit, duminica, 22 martie, la slujba, la biserica din localitate, au asistat la o sedinta electorala procomunista prezidata de seful Legislativului, Marian Lupu".

Presedintele Parlamentului a venit insotit de cateva masini cu politisti si pazit de bodyguarzi, a asistat la slujba, dupa care nu a ezitat sa faca si propaganda electorala, indemnand enoriasii sa voteze cu Partidul Comunistilor.

"In finalul discursului sau, Lupu a anuntat ca doneaza pentru reparatia bisericii din localitate, din partea familiei sale, un cec in suma de 150 de mii de lei", scrie Jurnal de Chisinau.

Potrivit canoanelor si a legislatiei, in Republica Moldova, Biserica este separata de structurile statului si nu se implica in activitatea politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.