Ministrul de Externe al Federatiei Ruse vorbeste in numele lui Vornin si al lui Smirnov, dand de inteles ca armata rusa nu va pleca prea curand de pe Nistru. In schimb, folosind limbajul ambiguu al diplomatiei moscovite, lasa impresia ca in zona ar putea ajunge o misiune OSCE.
"Liderii (n.r. - Voronin si Smirnov) au subliniat rolul stabilizator al prezentei misiuni de mentinere a pacii din Transnistria (n.r. - trupele rusesti) si au cazut de acord asupra faptului ca, dupa gasirea unei solutii pentru rezolvarea conflictului, aceasta operatiune de mentinere a pacii sa fie transformata intr-una sub auspiciile OSCE", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Ria Novosti. Mai precis, armata Rusiei nu se misca de pe Nistru pana nu se gaseste o solutie, iar, dupa ce se gaseste, o sa ramana tot acolo, sub o alta denumire, dar cu acelasi scop.

Din orice unghi s-ar privi, Moscova a avut de castigat, in ciuda vaicarelilor mai mult sau mai putin reale ale unor analisti din presa rusa si a temerilor perfect justificate ale unor lideri politici de la Chisinau, care se asteptau la o surpriza proasta de sfarsit de mandat din partea lui Voronin. Poate Kremlinul spera sa obtina mult mai mult de la aceasta intalnire, dar faptul ca Voronin si Smirnov sunt doi lideri care se afla din ce in ce mai aproape de marginea farasului istoriei a zdarnicit planurile initiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.