La un an dupa ce presedintele rus Dmitri Medvedev a castigat alegerile, rusii sunt inca foarte convinsi ca adevaratul presedinte si lider al tarii este premierul Vladimir Putin.

In martie 2008, Putin a asigurat alegerea lui Medvedev in fruntea Rusiei, lasand impresia ca da puterea acestuia. Insa la un an de atunci, mentorul lui Putin a ramas in continuare umbra fostului presedinte.

Pentru rusi, Putin ramane cel mai influent si puternic politician, in timp ce Medvedev este mana lui dreapta. Potrivit analistului politic de la Centrul Carnegie din Moscova, Maria Lipman "aceeasi parere o impartasesc si expertii si elita ruseasca". "In tandemul de la putere, Medvedev este novicele, chiar daca are un an de presedintie", a adaugat aceasta, potrivit cotidianului britanic The Independent.

In august 2008, cand tancurile rusesti au intrat in Georgia, Medvedev a ramas la Kremlin, in timp ce Vladimir Putin a mers pe front. Astfel, pentru el, victoria a fost dulce-amara.

Presedintele nu a iesit mai puternic din razboi. Mai mult, odata cu recesiunea economica, doar unul din trei rusi mai au incredere in el. Pe de alta parte, Putin este singura persoana pe care rusii o vad capabila sa mentina stabilitatea in perioda de criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.