Parlamentul danez si-a dat aprobarea, marti, pentru adoptarea de copii danezi sau straini de catre cuplurile de homosexuali.

Proiectul de lege, depus de deputatul Simon Emil Ammitzboell, a fost adoptat cu 62 de voturi pentru, fata de 53 impotriva, informeaza NewsIn.

Guvernul liberal conservator si aliatul sau parlamentar, Partidul poporului danez, de extrema-dreapta, s-au opus. Insa liberalii le-au dat libertatea de alegere deputatilor lor, permitand, de exemplu, unor refractari sa voteze cu opozitia.

"Este un mare pas inainte si a mai fost doborat un obstacol ridicat in calea egalitatii intre cuplurile de homosexuali si cele de heterosexuali", a spus Ammitzboell, sperand ca "intr-un viitor nu prea indepartat, Danemarca va autoriza casatoria homosexualilor in biserici".

Danemarca a fost prima tara din lume care a permis casatoriile civile intre homosexuali la primarii, in octombrie 1989, acordandu-le aceleasi drepturi ca heterosexualilor, exceptie facand inseminarea artificiala si adoptia.

Ministrul conservator al justitiei, Brian Mikkelsen, a calificat legea drept "mai mult simbolica", pentru ca niciuna dintre tarile cu care coopereaza agentiile daneze de adoptie nu vor autoriza adoptarea unor copii de catre cupluri de homosexuali. Acest punct de vedere este insa respins de opozitie, convinsa ca "lucrurile se misca si ca unele tari, ca Africa de Sud, de exemplu, au inceput sa fie deschise adoptarii de copii de catre homosexuali".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.