Circa 200 de medici italieni au manifestat marti la Roma pentru a denunta un proiect contestat al guvernului Berlusconi, care le permite medicilor sa semnaleze autoritatilor pacientii pe care ii suspecteaza ca ar fi imigranti ilegali, relateaza AFP.

Manifestantii, imbracati in tricouri pe care scrie cu rosu "Interdictie de a denunta - suntem medici nu spioni", participa la o zi de mobilizare nationala la apelul ONG-ului Médecins sans Frontieres.

In cadrul unui proiect de lege privind securitatea, Senatul a adoptat la inceputul lunii februarie un amendament prezentat de partidul xenofob Liga Nordului, ridicand obligativitatea mentinerii secretului profesional pentru medici.

"Este foarte periculos, pentru ca imigrantii ilegali, de teama, nu vor mai merge la spital sau nu vor mai consulta medici si vor fi exclusi din sistemul medical", a spus Giancarlo Santone, psihiatru la Roma, citeaza NewsIn.

"In Italia, prin acest amendament, strainii nu vor mai avea, practic, decat dreptul sa moara", a adaugat Stefano Guidi, medic la Policlinica Umberto I.

Amedamentul, condamnat de medici si de asociatiile catolice, este in prezent in discutie in Parament, care urmeaza sa il adopte definitiv.

Dupa intoarcerea sa la putere in mai 2008, Silvio Berlusconi a transformat lupta impotriva imigratiei ilegale intr-una dintre prioritatile Guvernului sau si a adoptat o serie de masuri controversate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.