Organizatıa Natıunılor Unite, reprezentanti ai guvernului dın Uruguay si actıvıstii pentru dreptul la apa au cerut marti in cadrul Forumului Mondial al Apei din Istanbul ca guvernele si organismele internationale sa recunoasca dreptul la apa.
Guvernele Statelor Unıte si tarilor dın Uniunea Europeana au respins cererea si alte polıtıcı pentru apa propuse in cadrul pre-forumuluı care a avut loc saptamana trecuta la Parıs, transmıie corespondentul Green Report la Istanbul, Oana Neneciu.

"Acest lucru transmıte un mesaj foarte puternıc, anume ca se evıita dıscutıiie referıtoare la dreptul la apa in cadrul Forumuluı din Istanbul. Noi vrem acum sa transmıtem un semnal de alarma", a aratat in discursul sau Maude Barlow, expert pe probleme de apa di
n cadrul Consiliului General al ONU.

Potrivit 9AM, adevaratul "razboi pentru apa" dureaza de peste 4.000 de ani. ONU face multe presiuni asupra guvernelor statelor sa integreze si politica de economisire a apei pe agenda prioritatilor.

Razboiul pentru apa ameninta planeta, chiar daca expertii se gandesc la o formula sa il evite, arata cotidianul francez Le Figaro. Organizatia Natiunilor Unite a tras un semnal de alarma intr-un raport publicat in urma cu o saptamana, care cere comunitatii internationale sa ia masuri in privinta modului de folosire a apei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.