Barack Obama va fi joi invitatul lui Jay Leno la The Tonight Show, ceea ce reprezinta o premiera pentru un presedinte american in exercitiu, au anuntat luni postul de televiziune NBC si Casa Alba.

"Presedintele Barack Obama va participa pentru prima oara dupa ce a fost ales, la un talk-show intr-un studio cu public, joi 19 martie, la The Tonight Show with Jay Leno", a anuntat purtatoarea de cuvant a emisiunii, Tracy St Pierre, intr-un comunicat.

Potrivit acesteia, "va fi prima oara cand un presedinte in exercitiu participa la un talk-show nocturn". "Printre altele, presedintele Obama va vorbi despre planul sau pentru economie", a mai declarat purtatoarea de cuvant, potrivit NewsIn.

La randul sau, un oficial din adminsitratia Obama a confirmat participarea presedintelui la emisiune, precizand insa aceasta nu va fi in direct, ci inregistrata. Obama face miercuri si joi o vizita in California.

Studiourile NBC se afla la Burbank, in suburbia nordica a orasului Los Angeles.

The Tonight Show reprezinta o adevarata institutie in Statele Unite. Gazda din ultimii 16 ani a show-ului, Jay Leno a preluat stafeta de la Johnny Carson, care prezentase celebra emisiune timp de trei decenii. Leno ii va ceda la randul sau locul lui Conan O'Brien, in luna iunie. Leno ramane la NBC, dar se muta in prime-time cu un show nou-nout, concurand nu cu adversarul sau de peste 15 ani - David Letterman, ci cu seriale precum: "CSI: Miami" sau "E.R."

Obama a mai fost invitatul lui Leno in octombrie 2007, in timpul campaniei pentru alegerile primare democrate.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.