Jay Leno ramane la NBC, dar se muta in prime-time cu un show nou-nout, concurand nu cu adversarul sau de peste 15 ani - David Letterman, ci cu seriale precum: "CSI: Miami" sau "E.R."

Emisiunea va avea un format similar actualului "Tonight show" a carui gazda este inca din 1993, si se va difuza in fiecare seara, de luni pana vineri, incepand cu ora 10.00.

NBC anunta, inca de acum cinci ani, ca urmasul lui Leno, mai tanarul sau coleg Conan O'Brien, va prelua showul in mai 2009. De atunci, postul incearca sa il convinga pe comedian sa ramana pe micile ecrane dar cu un alt format, temandu-se cu siguranta ca nu cumva, vedeta sa lanseze o alta emisiune nocturna la un canal concurent, in conditiile in care, actualul "Tonight show" conduce detasat in preferintele telespectatorilor. Marturie stau in acest sens ratingurile inregistrate in fiecare seara din timpul saptamanii, incepand cu 11.35 .

Desi Mr. Leno va pretinde un salariu enorm, probabil mai mult de 30 de milioane de dolari pe an, decizia de a-l aduce in prime-time va scuti televiziunea de cheltuieli mult mai mari. Pentru a acoperi intervalul orar 10-11.00, NBC plateste saptamanal in jur de 15 milioane de dolari, in timp ce producatorii estimeaza ca showul lui Leno ar putea costa mai putin de 2 milioane.

Se asteapta ca astazi, NBC sa anunte oficial in Los Angeles deciziile luate in urma negocierilor cu faimosul comedian.

Jay Leno (nascut James Douglas Muir-Leno, in 28 aprilie 1950), este castigatorul al unui premiu Emmy, insa toata lumea il cunoaste drept gazda emisiunii "The Tonight Show" care ruleaza pe postul de televiziune american NBC. Lui ii apartine si compania Big Dog Productions, co-producatoare a emisiunii. Jay Leno merge pe urmele legendarelor gazde ale "Tonight Show" de la NBC: Steve Allen, Jack Paar si Johnny Carson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.