Coasta de nord-est a Statelor Unite si in special zona New Yorkului se numara printre regiunile cele mai vulnerabile in fata cresterii prevazute a nivelului oceanelor in secolul al XXI-lea, arata un studiu publicat luni de revista britanica Nature Geoscience si citat de AFP.
Nivelul apei va creste in acest secol pe coasta de nord-est de doua ori mai repede decat in rest, potrivit coordonatorului studiului, Jianjun Yin, de la universitatea de stat din Tallahassee, Florida.

Potrivit NewsIn, nivelul apei va fi cu 36-51 de centimetri mai ridicat in anul 2100 decat in prezent, in largul coastei new-yorkeze. Numai incetinirea curentilor oceanici, provocata de incalzirea globala, va antrena cresterea cu 15-23 de centimetri a nivelului oceanului, potrivit expertului.

Pe langa riscul de inundatii, "o crestere rapida a nivelului apei va pune si mai mult in pericol orase precum New York sporind riscul de uragane si furtuni puternice iarna", subliniaza autorii studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.