Un post ar putea deveni in curand vacant la Curtea Suprema a Statelor Unite, a sugerat unul dintre cei noua judecatori, fara sa faca insa precizari legate de identitatea persoanei care se va retrage, relateaza AFP.

Judecatoarea Ruth Bader Ginsburg a spus, la Universitatea New England Law din Boston, ca grupul de noua judecatori ai Curtii nu este fotografiat decat cand li se alatura un nou membru. "Nu am mai facut o fotografie de multa vreme, dar o vom face curand", a subliniat ea.

Ginsburg, in varsta de 76 de ani, care in februarie a fost operata de cancer la pancreas, dar acum este din nou in functie, a refuzat sa mearga mai departe in declaratii.

Potrivit NewsIn, judecatorii Curtii Supreme sunt numiti pe viata, dar pot demisiona din motive personale. Ginsburg a spus de mai multe ori ca nu intentioneaza sa se retraga deocamdata.

Numita in 1993 de Bill Clinton, ea este singura femeie din Curtea Suprema. Cel mai varstnic membru al Curtii, judecatorul John Paul Stevens, va implini 89 de ani luna viitoare. In plus, cinci dintre judecatori au peste 70 de ani.

Ginsburg, alaturi de Stevens, este unul dintre judecatorii progresisti ai Curtii. Aceasta are patru judecatori cu pozitii progresiste si patru mai conservatori. Judecatorul Anthony Kennedy voteaza cand cu unii, cand cu ceilalti.

Curtea Suprema este suverana pe toate chestiunile legate de societate, dar si economice, de mediu sau religioase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.