Membrii organizatiei de tineret a Aliantei Moldova Noastra (AMN), care protestau in fata Ministerului de Interne de la Chisinau impotriva abuzurilor politiei in campania electorala, au fost stropiti cu vopsea verde de indivizi necunoscuti, iar politia nu a intervenit

Incidentul a avut loc in timp ce presedintele organizatiei isi sustinea discursul. Cativa indivizi au aruncat vopsea verde peste protestatari dintr-o sticla de plastic de doi litri, disparand imediat in multime, relateaza NewsIn.

Desi AMN a cerut fortelor de ordine sa asigure ordinea publica, politistii au urmarit de la distanta incidentul.

AMN considera ca actiunea este una dirijata de Partidul Comunistilor, aflat la guvernare in Republica Moldova. Unul dintre liderii formatiunii, Leonid Bujor, candidat pe lista electorala a AMN a declarat presei ca i-a recunoscut pe unii dintre provocatori, pe care ii remarcase si la o actiune de protest de acum o saptamana care a avut loc in fata Guvernului. "Tatal unuia dintre ei este vicepresedinte al unei organizatii teritoriale din Chisinau a Partidului Comunistilor", a mentionat Bujor.

Liderii AMN au declarat ca vor depune o plangere la Ministerul de Interne si la Comisia Electorala Centrala (CEC) in legatura cu acest incident.

Nu este primul incident de acest fel in actuala campanie electorala, in care fortele de ordine nu au intervenit pentru a opri atacul unor indivizi necunoscuti asupra unor protestatari pasnici.

In data de 3 februarie, sase indivizi cu masti pe fata au atacat cu gaze lacrimogene si tuburi cu vopsea un grup de militanti care protesta in fata Procuraturii Generale a Republicii Moldova fata de incalcarea drepturilor omului, a libertatii de expresie si a libertatii de asociere de catre autoritati. Unul dintre atacatori a declarat presei ca a fost platit cu 1.000 lei moldovenesti (aproximativ 100 dolari) pentru acest atac, fara a divulga insa identitatea celor care l-au platit.

Desi incidentul a avut loc chiar pe trotuarul din fata Procuraturii Generale, politia nu a intervenit pentru a-i neutraliza pe atacatori, iar Primaria municipiului Chisinau a dat un comunicat de protest in care a calificat actiunile politiei drept complicitate la actul de huliganism. "Regretam ca in ultimul timp organele de drept, menite sa apere ordinea publica, tot mai frecvent se dedau unor actiuni care submineaza definitiv libertatile omului in Republica Moldova", se spunea in comunicatul Primariei.

Partidul Liberal a declarat atunci ca atacul a fost inspirat si orchestrat de structurile de forta ale Republicii Moldova. Partidul Liberal Democrat din Moldova si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu reprimarea brutala a manifestatiei pasnice din fata Procuraturii Generale de catre elemente criminale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.