Congresul din New Mexico a votat vineri abolirea pedepsei cu moartea, decizie ce trebuie acum aprobata si de guvernator, informeaza AFP, citand o sursa oficiala.

Potrivit site-ului Congresului, alesii din adunarea dominata de democrati au adoptat vineri, cu 24 voturi pentru si 18 impotriva, abolirea pedepsei capitale, dupa ce Camera inferioara a votat in favoarea propunerii de lege, relateaza NewsIn.

Textul va trebui acum aprobat de guvernatorul Bill Richardson, care nu a spus inca daca il va promulga sau se va opune. In ultimele saptamani, alesii si-au exprimat speranta ca guvernatorul va aproba abolirea.

Sustinatorii acestei aboliri, intr-un stat in care in ultimii 30 de ani a fost executata o singura persoana si care are doua persoane pe culoarele mortii, spune ca impunerea inchisorii pe viata in locul executiei ar permite economisirea a peste un milion de dolari pe an.

New Mexico este unul dintre cele zece state americane care au intreprins, la diverse nivele, o procedura de abolire a pedepsei capitale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.